Reactie van lezers

“Mijn complimenten. Heel anders dan anders. Het is dan ook een hele aanwinst.

Het leest heel prettig en makkelijk. Mooie toonzetting om mensen op hun gevoel en eigen verantwoordelijkheid en denkkracht aan te spreken. Je besteedt veel aandacht aan de houding en toont begrip voor de MKB-er die meer aan zijn hoofd heeft dan arbo.

De dilemma’s die je schetst zijn zeer herkenbaar en aanspreekbaar. Geven goed aan dat het niet makkelijk is en dat je er echt voor moet kiezen om veilig te willen gaan werken. Daarbij gaat om het gedachtegoed achter de wet: veilig willen werken, daar aandacht aan besteden, samen met de medewerkers op de werkvloer.  Met goed nadenken kom je een heel eind.

Ik hoop dat veel mensen het boek zullen gaan lezen.”

Marga is een van de mensen die ik geïnterviewd heb over de vraag: ‘Wanneer doe je als ondernemer goed genoeg op het gebied van veiliger en gezonder werken’.

– Marga Zuurbier, Directeur Ministerie  van VWS; voormalig directeur Inspectie-SZW

—————————————————————

“De goede voedingsbodem, die je (bijna) niet ziet. Geweldige beschrijving van wat Veiligheid sterk maakt. Niet iedereen geeft dezelfde mest en evenveel water. Dat hoeft ook niet. Maar verwaarloos het en het gaat fout. Hoop dat dit boek de ‘Pokon’ wordt van de Veiligheidswereld :-)”

– Roland Bakker, Manager Personal Safety Shell (gepensioneerd)

—————————————————————

“Nou ik kan zeggen dat dit boek zeer de moeite waard is. Om echt veiligheid te verbeteren moet je de verbinding aangaan met mensen. En daar is (zelf) leiderschap voor nodig. Dat betekent ook dat je achter je laptop vandaan moet en de werkvloer op om gesprekken te voeren met de medewerkers. Dat is voor mij het meest in het oog springend in dit boek: draagvlak creëren door de veiligheid samen op te pakken. Ik probeer de gedachte uit dit boek in mijn trainingen en adviesgesprekken over elektrische veiligheid over te brengen.”

– R. Kaspers

“Annemarie heeft wat mij betreft precies de goede visie en aanpak!! Leest als een trein; het is net alsof je het jou hoort zeggen allemaal.
Ook veel praktische tips qua aanpak. Gewoon doen; aan de slag😎👍”

Jack is een van de mensen die ik geïnterviewd heb over de vraag: ‘Wanneer doe je als ondernemer goed genoeg op het gebied van veiliger en gezonder werken’.

Jack Hommel, Directeur bij Achmea

—————————————————————

“Dit boek leest makkelijk weg. Het is leuk opgezet met korte krachtige stukjes die de kern raken.”

– Edgar Oxfoort, Operational manager, Extrugroep; genomineerd door 5x beter als preventiemedewerker van het jaar 2018

—————————————————————

“Na het lezen is het boek half keer zo dik geworden door de post-it briefjes ertussen voor inspiratie, teksten om op terug te vallen en “to-do’s” waar in nog iets mee wil.
Het boek heeft mij geinspireerd om voor mijzelf doelen te stellen als voorzitter van de Laboratorium SHE commissie. Om zaken vanuit een ander perspectief in de toekomst samen aan te gaan pakken.”

– Cilla Schoonenberg 

“Annemarie haalt arbo uit de zeur-sfeer; het is opeens geen vies woord meer, want het gaat niet over wat je moet, het gaat over jou en je gevoel. Dat is nog eens wat anders dan een opsomming
van hoe je moet voldoen aan instructies, procedures, regels en wetgeving!

Annemarie slaat met dit prachtige boek de spijker op zijn kop. Zo hoort veiligheid te voelen.”

Victor heeft het voorwoord geschreven.

– Victor Roggeveen, oud-voorzitter Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde

—————————————————————

“Boek uit. Starten maar… Geef veiligheid wortels is een indrukwekkend boek. Er staat veel in over het werk, maar tegelijkertijd ook over hoe je zelf als mens daarin staat. Over mijzelf! Het is soms confronterend, maar het biedt ook houvast. Voor nu en naar de toekomst toe! Ik heb al een mooi plan klaar. Dank je wel!”

– Manager Arbo en Arbeidsvoorwaarden branche-organisatie

—————————————————————

“Wat een verademing. Eindelijk een boek over veiligheid waarin het afgelopen is met de betutteling van professionals en er echt aandacht is voor de mens zelf!

Annemarie Timmermans doet een beroep op de kennis en het gezonde verstand van mensen die te maken hebben met risicovolle situaties. Ze houdt hen de spiegel voor over de keuzes die ze maken in een bepaalde situatie en geeft in dit boek praktische handvatten (de grondgedachtes van veiliger en gezonder werken) om het verschil te kunnen maken.

Wie zich veilig voelt, durft het goede te doen voor zichzelf en voor anderen. Daar heb je geen regels of wetten voor nodig om dat te snappen!
De titel maakt duidelijk waar het om gaat: als je een gezonde boom wilt hebben, moet je beginnen om de wortels een goede voedingsbodem te geven.

Het boek leest lekker (juiste toon van de auteur en mooie opmaak), er zitten aansprekende praktijkvoorbeelden in, interviews met vertegenwoordigers uit verschillende branches die te maken hebben met veiligheid, en reflectievragen aan de lezer.

Een aanrader voor directeuren, ondernemers, managers en professionals die veiligheid voor zichzelf en anderen belangrijk genoeg vinden.”

– B.C.A. Kroon